Denne siden bruker cookies for å fungere best mulig. Hvis du ikke aksepterer bruken av cookies, kan du slå det av i innstillingene i din nettleser. Du risikerer da at enkelte funksjoner på nettsiden ikke vil fungere optimalt. - Lær mer - Jeg godtar

Lekekassens personvernerklæring
 

1.    Lekekassen tar ditt personvern på alvor

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Lekekassen AS med org.nr. 835 441 652 (heretter «Lekekassen», «vi» eller «oss») behandler dine personopplysninger når du bruker nettsiden lekekassen.no som privatperson. Personvernerklæringen gjelder for vår behandling av personopplysninger for de som bruker nettstedet lekekassen.no, og for behandling av personopplysninger for kunder som er medlemmer av «Min Lekekasse», Lekekassens kundeklubb.

Det daglige ansvaret for behandling av personopplysninger som Lekekassen gjør, ligger hos daglig leder hos Lekekassen («Behandlingsansvarlig»). Henvendelser som gjelder vår behandling av dine personopplysninger, kan rettes til oss på e-post personvern@lekekassen.no.

2.    Behandling av personopplysninger

Lekekassen behandler ulike typer personopplysninger på ulik måte og for ulike formål for å kunne tilby våre tjenester til kunder via lekekassen.no.

Avtale som behandlingsgrunnlag: Lekekassen sin behandling av personopplysninger omfatter personopplysninger som er nødvendige for at Lekekassen og eventuelle samarbeidspartnere skal kunne tilby sine tjenester, og vi vil benytte personopplysninger som er nødvendige for å kunne tilby deg slike tjenester. Når du bruker våre tjenester og handler på Lekekassen.no, inngår du en avtale med oss, som også inkluderer våre standard Kjøpsbetingelser. Visse behandlinger gjør vi med grunnlag i et konkret og aktivt samtykke fra deg.

Lov som behandlingsgrunnlag: Vi følger gjeldende personvernkrav relevant for vår behandling av personopplysninger. Eksempler på dette er personopplysningsloven og EUs generelle personvernforordning kalt GDPR. Lekekassen er også underlagt flere rettslige forpliktelser, og vi må til en viss grad behandle personopplysninger med hjemmel i annen lov enn personvernlovgivning. Det kan være regnskapsloven, arbeidsmiljøloven, personopplysningsloven, åndsverkloven, skatteloven, bokføringsloven eller andre relevante lover, forskrifter, myndighetsvedtak eller rettskraftige avgjørelser.

Samtykke som behandlingsgrunnlag: Dersom du vil at vi behandler dine personopplysninger for noe som ikke følger av avtale eller en rettslig plikt, kan vi be deg om et samtykke til slik behandling. Du vil informeres om hva vi gjør for hvilket formål for hvert samtykke du gir.

Berettigete interesse som behandlingsgrunnlag: I noen tilfeller behandler vi også personopplysninger om deg basert på vår berettigete interesse. Vi har lagt til grunn at vi har berettiget interesse i å sørge for sikkerheten på nettsidene våre på Lekekassen.no. Vi bruker dine personopplysninger for å sikre at nettsiden er sikker, og hindre svindel, sikkerhetsbrudd og misbruk.

3.    Om situasjoner hvor Lekekassen er behandlingsansvarlig
 

3.1.  Når du handler på lekekassen.no

Når du handler på Lekekassen.no ber vi deg om informasjon for at du skal kunne gjennomføre kjøpet ditt, for at vi skal kunne sende varen til deg og for at vi skal kunne kommunisere med deg før og etter kjøp. Når du handler på lekekassen.no, må vi behandle følgende personopplysninger:

·       Ditt navn

·       Din e-postadresse

·       Ditt telefonnummer

·       Din leveringsadresse

·       Din fakturaadresse

·       Ditt valgte betalingsmiddel og betalingsopplysninger avhengig av betalingsmetode

·       Hvilke(n) vare(r) du har handlet

Vi samler også inn IP-adresse og kjøpshistorikk basert på din e-post og informasjon om bruk av nettbutikken gjennom informasjonskapsler. Du kan lese mer om hvilke informasjonskapsler vi benytter lenger nede på denne siden.

Personopplysningene behandles med det formål å gjennomføre kjøpet, og med behandlingsgrunnlag å oppfylle kjøpsavtalen med deg, eller for å utføre behandlinger etter din anmodning før avtaleinngåelse. I forbindelse med ditt kjøp vil vi også dele noen av dine personopplysninger med våre underleverandører eller andre tredjeparter som f.eks. en bank fordi det er nødvendig for å oppfylle avtalen med deg.

Lekekassen vil for dette formålet fortsette å behandle de opplysningene som er nødvendige for våre lovpålagte plikter innen regnskapsføring og bokføring, samt de opplysningene som er nødvendige for å ta stilling eventuelle fremtidige krav fra deg som for eksempel reklamasjon eller heving. Hvis du er medlem i kundeklubben vår, vil din kjøpshistorikk bli lagret som en opplysning tilknyttet ditt medlemskap frem til du eventuelt melder deg ut av kundeklubben.

3.2.  Når du er medlem av kundeklubben:

Når du handler hos Lekekassen, vil du bli spurt om du ønsker å være med i vår kundeklubb, «Min Lekekasse». Du må være minst 16 år for å bli medlem. Når du melder deg inn i kundeklubben, må vi behandle noen personopplysninger om deg.

For eksempel benyttes dine personopplysninger i denne forbindelse til:

·       Forvalte dine data i henhold til gjeldende medlemsvilkår og fordeler

·       Tilpasse kommunikasjon om dine kjøp og preferanser

·       Analyse og utvikling

·       Salg/markedsføring

For å melde deg inn i «Min Lekekasse» og bli medlem, må vi som minimum behandle om deg:

·       Ditt navn,

·       Din postadresse og postnummer

·       Din e-postadresse,

·       Ditt mobilnummer, som også er ditt brukernavn,

·       Innmeldingsdato

·       Ditt passord, men vi har ikke tilgang til dette og lagrer det ikke noe sted,

·       Kjøpshistorikk for kjøp du har foretatt i på lekekassen.no mens du har vært innlogget.

Disse personopplysningene behandler vi for å kunne administrere ditt medlemskap tilby deg fordelene som medlemskapet innebærer. Behandlingsgrunnlaget for denne behandlingen er vår avtale med deg som følger av Brukervilkårene, samtykket du har gitt når du ble medlem av kundeklubben. For innsamling av informasjon gjennom informajonsonskapsler («Cookies») innhentes dette i henhold til beskrivelsen lenger nede på denne siden.

Medlemskapet forutsetter som utgangspunkt at du aksepterer tilpasset markedsføring på e-post, SMS og andre digitale kanaler. Slik kommunikasjon er sentral for at Lekekassen skal kunne tilrettelegge for at du som kunde skal få mest mulig ut av medlemskapet ditt. Lekekassen lagrer og bruker kun personopplysninger i den grad og utstrekning det er nødvendig for å oppfylle avtalen med deg om medlemskap i «Min Lekekasse» eller du har samtykket til at vi behandler dine personopplysninger.

Som medlem i kundeklubben kan du i tillegg frivillig velge å oppgi ytterligere informasjon ved administrasjon av ditt medlemskap ved innlogging på lekekeassen.no. For eksempel gjelder dette bursdagsdato og preferanser. Disse personopplysningene som det er frivillig å opplyse om, behandles med de formål beskrevet ovenfor og med grunnlag i ditt samtykke som anses gitt når du velger å gi oss informasjonen.

Vi behandler personopplysninger for å sikre funksjonalitet, sikkerhet og forbedringer av funksjonalitet i Lekekassens Kundeklubb. Vi bruker både anonymiserte data og personopplysninger til markedsføring, i samsvar med gjeldende lovgivning. Disse aktivitetene inkluderer markedsføring av tjenester, herunder til å lage målgrupper, tilpasse markedsføringen til dine behov og til å sende inspirasjon og tilbud på Lekekassen.no, både i våre kanaler som epost og SMS, og i andre digitale kanaler og plattformer.  

I likhet med de fleste andre selskaper, har vi en berettiget interesse i å markedsføre våre tjenester, betinget av at dine interesser eller grunnleggende rettigheter og friheter ikke går foran og krever vern av dine personopplysninger. Opplysninger om bruk av nettbutikken og tidligere kjøpshistorikk kan derfor benyttes til å vise deg relaterte produkter eller målrettet markedsføring på e-post (dersom du har samtykket til dette gjennom kundeklubben «Min Lekekasse») eller andre kanaler som sosiale medier og Google. Informasjon om bruk av nettbutikken brukes også for trafikkestimering. Informasjon som samles inn om bruk av nettsiden er anonymisert.

Dersom du har samtykket til å delta i kundeklubben, vil vi kunne bruke vi dine personopplysninger til segmentering og personalisering for å kunne vise deg relevant informasjon i nyhetsbrev, sms, og andre digitale kommunikasjonskanaler , og når du er inne på våre nettsider.

Du kan selv administrere din bruker og dine samtykker på Min side når du er logget inn på lekekassen.no. Her kan du oppdatere og slette informasjon, trekke tilbake samtykker du tidligere har gitt eller slette ditt medlemskap og heve avtalen din med Lekekassen. Ordreinformasjon kan ikke slettes da vi er pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring og eventuell garanti og returhåndtering.

Lekekassen vil fortsette å behandle dine personopplysninger frem til du enten trekker samtykke for de personopplysningene eller melder deg ut av kundeklubben.  

Øvrig innhold i denne personvernerklæringen gjelder for både kunder som er medlem av kundeklubben og kunder som ikke er medlem av kundeklubben.

3.3.  Når du er ønsker generelle tilbud og nyheter uten å være medlem av kundeklubb

Du kan motta generelle tilbud og andre nyheter (samlet kalt nyhetsbrev) fra Lekekassen også uten å være medlem av kundeklubben.  Det gjør du ved å skrive inn din e-postadresse i feltet nederst på nettsiden lekekassen.no, og huke av på «Ja, jeg vil motta nyhetsbrev fra Lekekassen». Ved å gjøre dette samtykker du til behandlingen av personopplysninger som er nødvendig for å sende deg nyhetsbrev.  Du kan når som helst trekke ditt samtykke til å motta nyhetsbrev ved å melde deg av nyhetsbrevet.

Du vil motta nyhetsbrev 1 til 2 ganger per uke, men det kan også forekomme oftere.

3.4.  Når du har behov for support og kundeservice

Hvis du tar kontakt med vår kundeservice, behandler vi personopplysninger om deg for å kunne hjelpe deg med din henvendelse. Når du kontakter kundeservice, må vi behandle følgende personopplysninger:

·       Navn

·       E-postadresse

·       Telefonnummer

·       Ordrenummer og -informasjon, hvis du har handlet og din henvendelse dreier seg om denne handelen.

Når vi bruker dine personopplysninger for å håndtere returer og reklamasjoner er kjøpsavtalen behandlingsgrunnlaget. Dersom vi behandler dine personopplysninger for å håndtere en reklamasjonssak er rettslig plikt vårt behandlingsgrunnlag. Dersom du  er medlem av Lekekassens kundeklubb vil vi knytte dine henvendelser opp mot ditt medlemskap slik at vi kan følge deg opp dersom det er behov for det.

Personopplysninger vil kun bli lagret så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen eller lovpålagte plikter vi har.

 

3.5.  Videreutvikling og forbedre våre tjenester

Dersom det er nødvendig, vil vi kunne bruke vår kundedata for å videreutvikle våre systemer og prosesser. Vi vil da kunne bruke større datasett der dine persondata inngår for å gjennomføre analyser og testing. Formålet er å forbedre kundeopplevelsen og effektivisere våre arbeidsprosesser.

Vi mener vi har en berettiget interesse i å bruke kundedata til å forbedre våre prosesser, herunder forbedre kundeopplevelsen ved besøk på Lekekassen.no, og at vår interesse overstiger de eventuelle ulemper behandlingen medfører for deg.

 

4.    Deling av personopplysninger

I ulike tilfeller, når det er nødvendig for å tilby og yte de tjenestene som er beskrevet i denne personvernerklæringen, vil Lekekassen dele dine personopplysninger med andre selskaper.

Lekekassen benytter seg også av underleverandører av forskjellige tjenester for å tilby deg tjenester. De fleste tjenestene leveres av leverandører som er vår databehandler, og som Lekekassen har inngått databehandleravtaler med. Disse personopplysningene behandles kun innenfor EU/EØS dersom annet ikke fremgår. Dersom Lekekassen benytter underleverandører som er etablert utenfor EU/EØS, vil vi sørge for at behandlingen underlegges et vern tilsvarende det som gjelder innenfor EU/EØS. For tiden har Lekekassen samarbeid med følgende tjenesteleverandører utenfor EU/EØS:

·       Meta Inc., Annonsetjenester, USA

·       Google Inc., Annonsetjenester, USA

I tillegg kan vi dele personopplysninger med tredjeparter som er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle en avtale med deg, f.eks. må en bank behandle dine personopplysninger som er nødvendige for å fullføre din betaling på lekekassen.no.

For å gjennomføre handelen med deg har vi underleverandører som står for frakt og betaling. Vi deler kun personopplysninger med tredjeparter når det er nødvendig for å oppfylle avtalen med deg om kjøp. Vi bruker transportørene som er opplyst om ved kjøp på lekekassen.no, for å levere varer til deg. Når du gjennomfører et kjøp, godtar du transportørens fraktvilkår i tillegg til Lekekassens Kjøpsbetingelser.

Betalingsopplysningene dine vil bli håndtert av våre samarbeidspartnere, og blir ikke lagret i våre systemer. Håndtering av personopplysninger i forbindelse med betaling gjøres av våre partnere på betaling, AfterPay (faktura), Nets (kortbetaling) og Vipps. Når du benytter deg av betaling på nett må du godta vår leverandørs vilkår. Du kan finner mer informasjon om håndteringen på respektive betalingsleverandørenes nettsider.

Lekekassen selger ikke personopplysninger videre til tredjepart.

 

5.    Bruk av informasjonskapsler («Cookies»)

Våre nettsider benytter informasjonskapsler («cookies»). Cookies lagrer visse opplysninger på enheten du bruker til å besøke nettsider (typisk din datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon). Opplysningene lagres kun hvis du samtykker.

Informasjonskapsler gir oss på ingen måte tilgang til din datamaskin eller informasjon om deg, utenom data du selv velger å dele med oss. Du kan velge å godkjenne eller avvise informasjonskapsler. Mange nettlesere godkjenner informasjonskapsler automatisk, men du kan vanligvis endre nettleserinnstillingene til å avvise informasjonskapsler hvis du foretrekker det. Dette kan hindre deg i å bruke nettbutikken som normalt.

Cookies gjør det mulig for Lekekassen å tilpasse nettsider til brukernes behov eller gjør det enklere for brukerne å benytte funksjonalitet på nettsider eller tilbudte tjenester.

Lekekassen bruker cookies for flere formål:

Nødvendige cookies: Slike cookiene sørger for at nettsiden Lekekassen.no fungerer. Disse cookiene har Lekekassen vurdert at er nødvendige. For at du skal kunne bruke Lekekassen.no må disse cookiene lagres på din datamaskin, og slike cookies kan ikke slås av. Du kan stille inn nettleseren din til å blokkere nødvendige cookies, men da vil deler av nettsiden ikke fungere. Disse cookiene lagrer ikke personopplysninger. Vi bruker også cookies for å ivareta sikkerheten på nettsiden vår, og for å tilby funksjonalitet som innlogging. Denne typen nødvendige cookies skaper og opprettholder din brukersesjon, administrerer ditt samtykke til cookies og styrer trafikk på våre nettsider.

Markedsføring: Vi bruker cookies for å markedsføre våre tjenester hvis du samtykker til det. Cookiene lagrer personopplysninger om deg for å tilby deg relevante annonser fra Lekekassen. Våre leverandører av markedsføringscookies lager en profil av deg basert på hvordan du bruker vår nettside, og andre nettsider, og viser deg annonser basert på den profilen.

Sosiale medier: Vi bruker cookies for å knytte vår nettside til sosiale medier basert på ditt samtykke. Gjennom disse cookiene kan du for eksempel dele innhold fra vår nettside til dine sosiale medier.

Nettstedanalyse: Lekekassen bruker verktøy for å analysere trafikk på våre nettsider. Våre leverandører analyserer hvordan besøkere på nettsidene oppfører seg. Disse cookiene er basert på ditt samtykke.

Vi skiller også mellom førstepartscookies og tredjepartscookies som to ulike typer cookies:

Førstepartscookies er cookies som Lekekassen plasserer direkte på din enhet, og som Lekekassen administrerer.

Tredjepartscookie administreres av våre leverandører av nettstedsanalyse eller markedsføring. Våre leverandører plasserer disse cookiene på din enhet dersom samtykke er gitt.

Liste over informasjonskapsler

 Navn på informasjonskapslen og hva den inneholder

·       CART - Tilknytningen til handlekurven din.

·       CATEGORY_INFO - Lagrer kategori-informasjonen på siden, slik at sider kan vises raskere.

·       COMPARE - Produktene du har i listen for produktsammenligning.

·       CUSTOMER - En kryptert versjon av din kunde-ID i nettbutikken.

·       CUSTOMER_AUTH - Indikator for om du er innlogget i nettbutikken for øyeblikket.

·       CUSTOMER_INFO - En kryptert versjon av kundegruppen du tilhører.

·       CUSTOMER_SEGMENT_IDS - Lagrer kundesegment-ID.

·       EXTERNAL_NO_CACHE - Et flagg som indikerer om mellomlagring er deaktivert eller ikke.

·       FORM_KEY - Lagrer skjemanøkkel som brukes av sidens mellomlagringsfunksjon.

·       FRONTEND - Din sesjons-ID på tjeneren.

·       GUEST-VIEW - Tillater gjester å endre ordrene sine.

·       LAST_CATEGORY - Den siste kategorien du besøkte.

·       LAST_PRODUCT - Det siste produktet du så på.

·       NEWMESSAGE - Indikerer om en ny melding har blitt mottatt.

·       NO_CACHE - Indikerer om det er tillatt å bruke mellomlagring.

·       PERSISTENT_SHOPPING_CART - En link til informasjon om din handlekurv og produktvisningshistorikk hvis du har spurt nettsiden.

·       RECENTLYCOMPARED - Produktene du nylig har sammenlignet.

·       STF - Informasjon om produkter du har sendt på e-post til venner.

·       STORE - Nettbutikkvisningen eller språket du har valgt.

·       USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE - Indikerer om en kunde har godkjent bruk av informasjonskapsler.

·       VIEWED_PRODUCT_IDS - Produktene du nylig har sett på.

·       WISHLIST - En kryptert liste over produkter lagt til på din ønskeliste.

·       WISHLIST_CNT  - Antall produkter på din ønskeliste.

 

6.    Dine rettigheter

I den grad vi behandler personopplysninger om deg, har du rettigheter iht. personopplysningsloven og GDPR.

Lekekassen har rutiner for internkontroll og informasjonssikkerhet i henhold til gjeldende personvernregler i Norge. Dine personopplysningene vil kun bli lagret så lenge Lekekassen har saklig behov for dette (for å oppfylle plikter fastsatt i lov, forskrift, avtale eller samtykke). Dine personopplysninger vil bli slettet når vi ikke lenger har behov for opplysningene eller vi får en henvendelse om sletting uten at det er rettslig plikt til fortsatt oppbevaring.

Vi mener at vår personvernerklæring gir tilstrekkelig informasjon om hvordan vi behandler dine personopplysninger. Dersom du har konkrete spørsmål som du ikke finner svar på i personvernerklæringen, vi vi kunne svare på disse på forespørsel.

Ved spørsmål om innsyn vil vi ikke gi ut:

·       Innholdet i e-postkorrespondansen du har hatt med oss. Denne informasjonen har du allerede selv, og vi gir derfor ikke denne ut ved en innsynsanmodning.

·       Intern dokumentasjon av våre personvernvurderinger. Vi gir ikke ut interne arbeidsdokumenter. Du vil imidlertid kunne få en oppsummering av våre vurderinger dersom du har rett til dette, slik som grunnlaget for bruk av berettiget interesse som behandlingsgrunnlag.

Dersom du ber om sletting vil vi slette all informasjon vi har om deg, utenom det vi er lovpålagt å lagre. Ordredokumentasjon vil bli lagret i henhold til bokføringsloven.

Har du spørsmål om dine rettigheter kan du kontakte oss på personvern@lekekassen.no.

Copyright © 2022 Lekekassen. All rights reserved.