Fri frakt over 1000,-* | Lave priser hele året | Lynrask levering

Tips til en morsom og vellykket reise med barn

Hvordan kan man underholde barna på reisen, mens man beveger seg fra A til B? Og hvordan gjør man reisen spennende og morsom, også når man kommer frem? Her har vi samlet noen av våre tips til leker og spill som egner seg godt til transportetappene og når man kommer frem. Kofferter, sekker og bagger slik at barna kan pakke sin egen bagasje. Ting til bilturen, flyturen, aktiviteter inne og ute, leker til stranden, og mye mer!

La barna pakke selv

Det nærmer seg avreise, kofferter og bagger skal pakkes. Hvorfor ikke la barna pakke sin egen bagasje? Kjøp en egen koffert til barnet, der det i tillegg til klær er plass til litt leker, en bok og underholdning når man kommer frem. Vi har kofferter med hjul, kabinkoffert, koffert på hjul som barnet kan sitte på, bagger, sekker, sett som matcher, toalettvesker, og mye mer.

Om man skal reise med fly, bil, båt, tog eller buss kan det bli lenge å sitte stille for barna, uansett alder. Hold dem aktivisert med spill, tegnesaker, aktivitetsbøker, klistremerkebøker, små byggesett, lekebiler, dukker eller et kosedyr. Pakk en liten sekk som er lett tilgjengelig og fyll den med aktiviteter, mat og snacks, og gjør transportetappene til en morsom del av reisen.

Kjøp koffert, sekk og toalettmappe til barna

Kofferter, toalettmapper og sekker

Spill og aktiviteter på reise

Om man skal reise med fly, bil, båt, tog eller buss kan det bli lenge å sitte stille for barna, uansett alder. Hold dem aktivisert med terningspill, reisespill, kortspill, strategispill, tegnesaker, aktivitetsbøker, klistremerkebøker, små byggesett, lekebiler, dukker eller et kosedyr. Pakk en liten sekk som er lett tilgjengelig og fyll den med aktiviteter, mat og snacks, og gjør transportetappene til en morsom del av reisen.


Våre anbefalinger til deg

Puslespill

Slik kan du underholde barn på biltur

Er vi fremme snart? Et velkjent spørsmål fra baksetet, uavhengig av om bilturen varer 30 min eller 10 timer. Underhold barna med lydbøker, musikk, quiz eller morsomme leker som Mitt skip er lastet med, Tell biler av samme farge, still spørsmål og det er ikke lov å svare med bare Ja eller Nei, mulighetene er mange. Og for barn som ikke blir bilsyke kan kosebamsen, en dukke, lekebil, enkle reisespill, eller aktivitetsbøker være god underholdning.

Har du lyst til å prøve noe nytt? Se hvor mye en bamse som egentlig er et nattlys som projekterer stjernehimmelen kan underholde i bilen, spesielt hvis dere kjører i mørket. Og ikke glem snacksen, det er halve bilturen!


Underholdning til bilturen

Underholdning på lengre bilturer

Enkle aktiviteter til flyreisen

Reisen starter i luften og kanskje skal barna fly for første gang. Vær tidlig ute, for små bein kan en flyplass oppleves veldig stor. Hva med en koffert på hjul som barnet kan sitte på og bli trillet rundt når beina ikke virker lengre. Snakk med barna om hva dere skal, flyet som letter, lander, belte, eget sete, hvor man kan bevege seg, dette gjør flyreisen enklere for både barn og foreldre.

Og husk underholdning! Med liten plass og bevegelsesfrihet, andre passasjerer å ta hensyn til og mye stillesitting i setet kan bøker, tegnesaker, favorittleken eller nettbrett komme godt med.


Leker og aktiviteter til flyreisen

Aktiviteter og leker til flyreisen for barn

Turen går til stranden

Turen kan være kort eller lang. Den kan gå til en strand i nærområdet, på andre siden av Norge eller til utlandet. Hvor fint er det ikke at strandlekene, armringene, svømmevesten eller det oppblåsbare badedyret allerede er kjøpt inn når man ankommer feriedestinasjonen.

La barna bygge sandslott, spille bondesjakk i sanden, flyte på en madrass eller oppblåsbar krokodille, eller leke med ball. Og lek med frisbee, strandtennis, volleyball, grave hverandre ned i sanden eller svømmekonkurranse er gøy for både barn og voksne. 

Morsomme leker til stranden

Morsomme strandleker

UV-beskyttelse

UV-beskyttelse med UV50 beskyttelse gjør deg trygg på at barna er beskyttet mot solas farlig stråler på varme sommerdager. Klesplagg og telt med UV-beskyttelse beskytter barna, og er et godt alternativ sammen med solkrem. De minste barna eller barn som ikke er vant til solen skal helst beskyttes over hele kroppen.

Husk allikevel at barn ikke bør oppholde seg for lenge i solen av gangen. De bør ha lange pauser i skyggen, spesielt når solen er på sitt sterkeste (mellom kl 12-15), og det er viktig med rikelig påfyll av drikke og mat.

Beskytt barna i solen med UV-klær

UV-klær og svømmevester til barn

Morsomme ferie-aktiviteter innendørs

Alt man ønsker seg for ferien er fine, varme dager tilbrakt ute, men kommer det en regnværsdag eller noen små regnskurer er det fint å være forberedt. Planlegg for noen hyggelige inne-aktiviteter, i stedet for å bruke tid på å irritere seg over dårlig vær hvis det dukker opp.

Brettspill, tegne- og malesaker, perler, reisespill, små byggesett, bøker, aktivitetsbøker, biler og dukker passer fint som underholdning dersom det blir noen timer innendørs. Og disse lekene kan også komme godt med på selve reisen, i bilen, på fly, båt eller tog.

Aktiviteter for regnværsdager i ferien

Inneaktiviteter i ferien

Aktiviteter ute når det er liten plass inne

Når man skal på ferie og tilbringe tid i et sommerhus, en leilighet eller andre steder med liten plass innendørs er det fint å pakke med leker som kan brukes ute. Utelek gir ikke bare masse frisk luft, men gir andre måter å leke på enn det barna finner innendørs.

Dra på oppdagelsesferd i hagen på jakt etter småkryp og innsekter, dra frem hagespill som passer for barn og voksne, lekebilen kjører like fint ute som inne, dukken kan være med på reisen med egen bag og feriegarderobe, kanskje det er en flate å kritte på eller en sandkasse dersom stranden er et stykke unna.

Hageleker og hagespill

Hageleker og hagespill

God tur, og nyt ferien sammen med barna!

Våre mest populære kategorier

Copyright © 2024 Lekekassen. Alle rettigheter reservert.