Fri frakt over 1000,-* | Lave priser hele året | Lynrask levering

Vi hjelper deg i jakten på riktig sparkesykkel

Sparkesykler er en populær leke for barn i alle aldre. En sparkesykkel kommer i mange forskjellige utgaver, design og utforming, og tilpasset ulike aldersgrupper. Sparkesykler med tre hjul, to foran og et bak, gir bedre balanse og den er enklere å håndtere for de minste barna. Sparkesykler med to hjul passer for de litt eldre barna, som elsker fart og spenning. En sparkesykkel med to små hjul egner seg spesielt godt for triksing og turer til skateparken, mens en sparkesykkel med store hjul øker farten og er en sparkesykkel spesielt godt egnet for junior og eldre barn.

Sparkesykkel med tre hjul - balanse og trygghet

Barnets første møte med en sparkesykkel bør være en sparkesykkel med tre hjul, to foran og et bak. De gir bedre balanse og er enklere å håndtere for de minste barna. En sparkesykkel med tre hjul oppmuntrer ikke bare til bevegelse og mosjon, men den hjelper også barnet med å trene opp bedre balanse, koordinasjon og motorikk. 

En sparkesykkel med tre hjul vokser med barnet og kan benyttes allerede fra 1 års alderen, der barnet plasseres på et sete og dyttes fremover. Setet kan fjernes og denne typen sparkesykler egner seg godt for barn i alderen 1-4 år. Dersom barnet vokser fra den minste størrelsen, men synes en sparkesykkel med to hjul virker skummel, finnes det også sparkesykler med tre hjul til de litt eldre barna, disse passer godt fra 5 års alderen.

Noen av våre sparkesykler med tre hjul

Sparkesykkel med tre hjul

Sparkesykkel med to hjul - triksing, fart og lengre avstander

Sparkesykler med to hjul passer perfekt for barn som elsker fart og spenning, og som liker følelsen av å komme seg fra A til B på egenhånd. En sparkesykkel med to små hjul egner seg spesielt godt for triksing og ramper i skateparken. Hjulene oppnår ikke de høyeste hastighetene, og ruller litt saktere enn en sparkesykkel med store hjul. Når barnet blir litt eldre, kan en sparkesykkel med store hjul være et godt alternativ. Farten på sparkesykkelen øker med størrelsen på hjulene. En sparkesykkel med to store hjul og bredt styre kan brukes fra barnet er ca 5 år, og her finnes det varianter både for junior og for voksne.

Våre anbefalinger til deg

Sparkesykkel med to hjul

Hjelm - et must når man ruller rundt på to eller flere hjul

Sikkerhet er viktig når man ferdes i trafikken, og det blir ekstra viktig når man i tillegg kan oppleve at farten blir høy. Man bør (skal) alltid bruke hjelm når man sykler eller ruller bortover veien eller ned en bakke. Og vil man kjenne vinden i håret kommer de fleste sykkelhjelmer med luftehull! Sykkelhjelmer kommer i ulike størrelser, det kan være en fordel å måle omkretsen på barnets hode, slik at man kjøper en hjelm som passer og sitter godt. 

Sykkelhjelmer til små og store barn

Sykkelhjelmer

Tilbehør til sykkel og sparkesykkel

Trenger barnet det lille ekstra til sparkesykkelen eller sykkelen sin? En lykt, lås eller ringeklokke som matcher sparkesykkelen? Og med en sykkellås er man sikker på at man finner sparkesykkelen der man satte den fra seg. Man kan oppnå stor fart på en sparkesykkel og da er det viktig å melde fra til gående som man skal passere, her er en ringeklokke som er enkel å bruke et godt valg. Skal man ferdes ute når det er mørkt er det ekstra viktig å være synlig, en sykkellykt lyser opp veien foran deg og signaliserer til andre som ferdes i trafikken at du er på vei!

Fresh opp sparkesykkelen med sykkellås, lys og ringeklokke

Sykkellåser, lykter og ringeklokker til sparkesykkel

Hoppe- og turnglede med trampoliner og AirTracks

Hagen og uteplassen er kanskje tom for snø, hvorfor ikke benytte sjansen og tjuvstart barnas uteaktiviteter ved å montere trampolinen? Pass på at du har alt du trenger av deler og tilbehør etter en lang vinter, vi har ekstradeler til våre trampoliner fra Mzone. Og trenger du en ny trampoline? Vi har komplette trampolinepakker, runde og rektangulære trampoliner, som passer til små og store barn. Og er det litt for tidlig å pakke frem trampolinen? Hva med en AirTrack, en oppblåsbar turnmatte, som lar barna hoppe, slå hjul eller gjøre flikk flakk innendørs på et stabilt og mykt underlag.

Hvilken av disse som passer best for dere?

Trampoline og AirTracks

Sparkesykler i ulike farger og størrelser

Og er du så heldig å tilbringe påsken et sted med bare fortau fri for snø, hvorfor ikke finne frem sparkesykkelen? En sparkesykkel med store hjul, sparkesykkel med tre hjul til de minste, triksesparkesykkel, hjelm og tilbehør til sparkesykkelen – kjenn vinden i håret, det er vår!

Her er noen av våre bestselgere

Sparkesykler

Finn barnets nye rullende fremkomstmiddel i vårt store utvalg av sparkesykler og trehjulssykler - og husk hjelm!

Copyright © 2024 Lekekassen. Alle rettigheter reservert.