Denne siden bruker cookies for å fungere best mulig. Hvis du ikke aksepterer bruken av cookies, kan du slå det av i innstillingene i din nettleser. Du risikerer da at enkelte funksjoner på nettsiden ikke vil fungere optimalt. - Lær mer - Jeg godtar
Morsomme aktiviteter og leker til 17. mai feiring med barn Morsomme aktiviteter og leker til 17. mai feiring med barn

17. mai – slik skaper du tidenes feiring av nasjonaldagen sammen med barna!

17. mai er en av de største og viktigste dagene i året, og kalles ofte barnas dag. Kaste på boks, sekkeløp og stylter er bare noen av favorittaktivitetene for små og store denne dagen. Her kan du la deg inspirere til flere morsomme leker og aktiviteter for barn og voksne som man enkelt kan arrangere i hagen eller parken, og noen lar seg også gjennomføre innendørs.

Treffsikkerhet

Test treffsikkerheten og konkurrer om hvem som klarer å få ned flest bokser, kommer nærmest midten med flest piler på dartskiven eller samler flest poeng når ringene kastes mot ringspillet.

Boksspill

Boksspill forblir en klassiker på 17. mai, hagefester eller sommerfester. Samle så mange poeng man klarer ved å kaste posene på stabelen med bokser. Vanskelighetsgraden kan tilpasses ved å justere avstanden mellom den som kaster og boksene.

Pilkast

Hvem kommer nærmest midten og samler fleste poeng med dartspill med piler eller borrelås-baller? Pilen eller ballen kastes mot dartskiven, og poengene øker jo nærmere man kommer midten. Her kan de voksne ta noen skritt bakover når de konkurrerer mot barn. Pilene kan også brukes for å treffe ballonger festet til en vegg eller bakken, hvor mange ballonger sprekker?

Ringspill

Ringspill er en klassisk 17. mai-lek, der fem pinner er montert på et kryss. Man kaster ringer mot pinnene, som gir forskjellige poengsummer. Hver spiller kaster alle sine ringer før det er nestemanns tur. Ringene kan også kastes mot ulike mål på bakken som godteri, bevegelige mål eller mål som er plassert langt fra hverandre. 

Erteposespill

Spill det klassiske kastespillet Bean Bag Game - spillet hvor man skal kaste erteposene og treffe hullet på målbrettet! I dette morsomme spillet skal man kaste erteposene på brettet og samle flest mulig poeng. Klarer man å kaste posene gjennom hullet på brettet får man flere poeng! Spillet kan gjøres enklere for de minste barna ved å la dem kaste erteposene mot en bøtte. 

Treff blink med disse spillene og lekene

Hagespill - treff blink

Stafetter og konkurranser

Førstemann over målstreken er det samme for de fleste stafetter, men hvordan man kommer seg fra start til mål kan gjøres på utallige måter.

Sekkeløp

Sekkeløp er en klassiker som de fleste forbinder med 17. mai. Tre på en søppelsekk, striesekk eller lignende, og hopp om kapp. Marker start og mål, og førstemann over målstreken vinner.

Potet- og eggeløp

I potetløpet er det om å gjøre å frakte en potet på en skje fra start til mål, uten at poteten går i bakken. Den frie hånden holdes på ryggen, og det er ikke lov å støtte poteten underveis. Konkurrerer barn og voksne mot hverandre, kan kanskje barna få noen meters forsprang? Og for å gjøre det ekstra spennende kan man bytte ut poteten med et egg!

Trillebårløp

Trillebårløp krever samarbeid, den ene er trillebår, mens den andre styrer. Trillebåren løper på hendene, mens den andre holder «trillebåren» i beina og styrer den i riktig retning, over målstreken. Og for de aller minste barna; finn frem barnets trillebår, plaser barnet i trillebåren og løp av gårde.

Stylter

Stylter – marker løypa med start og mål, rett frem eller rundt et tre. Ta styltene fatt, og se hvem som kommer seg raskest over målstreken, uten for mange fall. Klassiske stylter passer for eldre barn og voksne, mens for de minste er bøttetstylter midt i blinken. 

Kom først over målstreken med

Stafetter

Morsomme leker i hagen

Det finnes utallige morsomme leker og gøyale konkurranser som passer til 17. mai feiringen med barn, som barna kan leke alene eller som også voksne kan være med på. Ofte blir det ekstra morsomt når de voksne er med.

Nappe hale

Nappe hale er leken der alle deltagerne får utdelt en hale eller noe som kan minne om en hale, og denne festes til buksen. Det er alle mot alle, og målet med leken er å stjele så mange av de andres haler som mulig, samtidig som man sørger for å beholde sin egen. Mister man halen sin er man ute av leken.

Slengtau

Et langt tau kan brukes til så mangt, som for eksempel til tautrekking eller som slengtau. Med et slengtau kan flere hoppe sammen og samtidig. To snurrer tauet, og resten hopper inn mens tauet er i fart eller starter mens tauet ligger på bakken. Hopp på et bein eller to, si ulike regler og vers. Hvor gøy er det ikke med en voksen som hopper i bunad?

Tautrekking

Det samme, lange tauet kan også brukes til tautrekking. Marker en linje, pass på at tauet er like langt på hver side av streken. Nå er det om å gjøre å trekke det andre laget over streken. Dere bestemmer selv om det holder at førstemann på motstanderlaget trekkes over, eller om det gjelder hele laget.

Limbo

Hvor lavt kan du gå? To voksne holder en passe lang stang eller stokk mellom seg. Deltakerne stiller seg på rekke, og forsøker å passere under stangen ved å bøye overkroppen bakover. Berøres stangen er man ute. Høyden på stangen senkes for hver runde, til man står igjen med en vinner.

Disse aktivitetene må du få med deg

Morsomme aktiviteter og leker til hagen

Klassiske hagespill

Det finnes en hel rekke klassiske hagespill som passer like godt på sommerfesten og utebursdagen, som på 17. mai. Dette er leker og spill som de litt eldre barna kan leke alene, de minste barna sammen med og med litt hjelp fra de voksne. Og det er spill der konkurranseinstinktet kan våkne hos de fleste. Og hvorfor ikke kombinere spillene i en stafett, der hvert spill danner en post, før man løper videre?

Krokket

Krokket er et morsomt spill som man spiller ute, og som passer for hele familien. Krokket spilles av to lag, som spiller mot hverandre. Spillet går ut på å sende kulene rundt på plenen ved å slå dem med kubben. Man får poeng når man passerer gjennom en bøyle i riktig rekkefølge og retning.

Boccia, boule eller petanque

Dette kan spilles to og to eller som lag med to eller tre spillere. Målet er å kaste ut den lille kulen, for så å komme nærmest denne med de store kulene. Det er også lov å forsøke å ødelegge for motstanderen ved å legge sin kule mellom deres og en lille, eller forsøke å få deres kule ut av spillet. Hvordan utkastet gjøres avgjør om man spiller boccia, boule eller petanque.

Kubb

Kubb er gøy! Kubb er et populært hagespill der man skal treffe trekubber ved å kaste pinner på dem. Slå ned kubbene og kongen - men vær forsiktig! Kongen må ikke felles før alle andre kubber ligger nede - hvis ikke vinner motstanderlaget! Dette spillet er perfekt i hagen på 17. mai.

Kritt og hoppe paradis

Bruk kritt og tegn opp paradis, andre hoppeleker, eller bruk krittene til å måle opp start og målstrek for andre leker og konkurranser. De minste kan hoppe paradis med to bein, eldre barn et, og kanskje de voksne gjør det baklengs. 

Klassiske spill for hagen eller parken

Hagespill

Barnas egen kiosk på 17. mai Barnas egen kiosk på 17. mai

Barnas egen 17. mai kiosk

La barna lage sin egen kiosk til 17. mai, og la dem servere venner og familie kaker, is, drikke og pølser. Kanskje barna kan slå seg sammen med de voksne for å låne noe fra kjøkkenet som kan severes? Ellers er det morsomt å late som. Finn frem lekemat i tre eller plast, eller lag egen mat med lekeleire, magisk sand eller Play-Doh. Hvem er først i køen?

Lekemat til 17. mai kiosken

Lekemat til 17. mai kiosken

La barna lage musikken selv på 17. mai La barna lage musikken selv på 17. mai

Lag 17. mai musikken selv!

Korpsmusikk hører 17. mai til. La barna lage sitt eget korps med ulike lekeinstrumenter, ta en runde i nabolaget for å underholde med musikk og rytmer. Finn frem trommen, gitaren, tamburinen eller andre rytmeinstrumenter, og se de minste barna kose seg med musikken de skaper. 

Barnas instrumenter til nasjonaldagen

Musikken til 17. mai

Pynten barna lager selv til 17. mai

Her er det mange muligheter for å lage sine egne dekorasjoner til feiringen. Tegn og fargelegg det norske flagger, perle flagg og annen pynt med strykeperler, eller bruk byggeklosser til å lage eget flagg der barna kan bestemme størrelsene. Med kritt kan fortau og uteplass dekoreres.

Lag 17.mai pynten selv

Lag 17.mai pynten selv

Såpebobler i vinden

Lag og blås små og store såpebobler. Kjøp ferdigblandet såpeboble-mix eller lag din egen. Her kan barna blåse små såpebobler, eller løpe for å lage gigantiske bobler med tau og pinner, eller sett på en såpeboblemaskin som underholder de minste barna. 

Såpebobler til 17. mai

Såpebobler

Gjør deg klar for 17. mai feiring med leker og aktiviteter for barn

17. mai barnas dag - lag tidenes feiring av nasjonaldagen 17. mai barnas dag - lag tidenes feiring av nasjonaldagen

Våre mest populære kategorier

Copyright © 2024 Lekekassen. Alle rettigheter reservert.