Denne siden bruker cookies for å fungere best mulig. Hvis du ikke aksepterer bruken av cookies, kan du slå det av i innstillingene i din nettleser. Du risikerer da at enkelte funksjoner på nettsiden ikke vil fungere optimalt. - Lær mer - Jeg godtar

Våre tips til aktiviteter i Vinterferien!

Vinterferien er skoleferien som gjerne kommer litt brått på mange voksne, der den hopper frem mellom jul og påske. Kom den som en liten overraskelse, fortvil ikke, vi har samlet noen forslag til aktiviteter barna kan gjøre på egenhånd, med en voksen i nærheten, eller sammen barn og voksne.

Prøv et nytt spill

Det finnes så mange forskjellige spill; kortspill, brettspill, strategispill, familiespill eller spørrespill. Mange har sine favoritter, men hva med å prøve noe nytt? Dette er ikke nødvendigvis nye spill, men har dere testet terningspillet Qwixx, strategispillet Cascadia, kortspillet Exploding kittens, musikkspillet Hitster, kunnskapsspillet Bezzerwizzer ord eller brettspillet Pandemic.


Se våre Aquaplay-sett

AquaPlay

Perle smykker, armbånd eller pynt

Dra frem perlene og lag små kunstverk. Dette kan barna gjøre alene, sammen med andre barn eller sammen med voksne. Hva med å perle smykker eller vennskapsarmbånd som kan deles ut etter ferien? Ta frem Hama strykeperler og perlebrett og tjuvstart på påskepynten med små kyllinger, egg eller påskeharen. Eller bruk vannperler som settes sammen i fine mønstre og festes sammen med hjelp av vann. Dette er aktiviteter som passer for små og store barn.


Våre anbefalinger til deg

Puslespill

Male, tegne og lek med hobbysett

Trenger dere et hobbyprosjekt? Hva med å tegne, male, fingermale eller tegne på vinduene? Det har vært karneval, kanskje dere har litt ansiktsmaling igjen etter festen. Vi har også diamond painting, hobbysett, vitenskapssett eller puslespill som man kan gjøre sammen eller alene.


Kjøp tilbehør til AquaPlay

Tilbehør og deler til AquaPlay

Lek med leire eller magisk sand

Vil barna bake, men du er redd for gris og søl? Ta frem Play-Doh, plastelina eller magisk sand, og la barna late som de baker de fineste kaker eller disker opp med måltider for hele familien. La dem lage figurer, dyr eller andre kreasjoner. Bland farger eller hold dem adskilt. Og når leken er over er det enkelt for barna å rydde bort selv.


Kjøp tilbehør til AquaPlay

Tilbehør og deler til AquaPlay

Utkledningsfest eller discoparty

Det har nettopp vært karneval. Hvorfor skal man kun bruke kostymet en gang? Og trenger det å være en anledning for å kunne kle seg ut? Lag en utkledningsfest eller en hel dag der hele familien kler seg ut. Ta frem kostymer, sminke, lag morsom mat og inviter venner på besøk. Ha dansefest med musikk og lek.


Kjøp tilbehør til AquaPlay

Tilbehør og deler til AquaPlay

Leker og aktiviteter i snøen

Er dere så heldige å være på et sted med snø? Dra ut i snøen lag lyslykter med snøballer som kan tennes om kvelden eller fyll bøtter med vann og lag islykter. Mangler dere en liten skihopper eller bobsleigh? Finn frem en 0,5 liters flaske og fyll den med litt vann. Lag en bane i snøen med svinger, tunneler og hopp. Hvem får den kuleste banen og hvilken flaske kjører fortest?


Populære hage- og uteaktiviteter

Hagespill

Kjelker, akebrett, akematter og miniski i akebakken

Finn nærmeste akebakke eller dra til en dere vet om, og ha akedag med kjelke, akematte, rumpeakebrett eller miniski. Lag hopp og ulike hindre, kjør om kapp og se hvem som kommer raskest ned bakken. Ta med en engangsgrill eller tenn bål og grill lunsj. Kanskje dere kan lage s’more med marshmallow, mariekjeks og sjokolade.


Hvilken av disse som passer best for dere?

Trampoline og AirTracks

Bakedag for små og store

Måtte det en bakedag til allikevel? Bak kaker, boller, snacks eller noe til neste tur. La barna måle opp og bidra i bakingen. Og de litt eldre barna klarer det meste selv, men trenger kanskje en påminnelse når det kommer til ryddingen? De fleste nettsider med oppskrifter lar en enkelt velge vanskelighetsgrad og tidsbruk som kanskje gjøre bakingen enklere og ikke tar hele dagen.


Filmkveld for barn og voksne

Arranger filmkveld, hvor det kanskje er de voksne som kan foreslå en klassiker som også barna vil like. Barna ha gjerne sett Disneys klassikere som spillefilm, men er det noen av tegnefilmene de ikke har sett? Har dere gått glipp av en film som har gått på kino eller har en av strømmetjenestene sluppet noe nytt? Mulighetene er mange, klarer dere bli enige? Pop popcorn, skru av lyset, og det blir nesten som å være på kino!


Turer og aktiviteter med og uten snø

Dra på oppdagelse til nærmeste turområde og ta med ski hvis dere er så heldige å ha snø. Finnes det en skøytebane i nærheten hvor dere kan spenne på dere skøytene. Eller teste bakkene i alpinbakken. Drikk kakao på en kafé eller ta med niste og dra på tur. Ta med lommelykt ut og oppdag verden i mørket. Kanskje svømmebassenget har ekstra lange åpningstider i vinterferien.


Her er noen av våre mange bestselgere

Sparkesykler

Morsomme aktiviteter for hele familien i vinterferien!

Våre mest populære kategorier

Copyright © 2024 Lekekassen. Alle rettigheter reservert.