10 tips til aktiviteter med barn i høstferien!

Opprinnelig ble høstferien kalt potetferie, og ble innført for at skolebarn og unge skulle hjelpe til med innhøsting av poteter. Nå høstes potene uten barnas hjelp, friuken er nå kjent som høstferie, og vi har samlet 10 tips til aktiviteter man kan gjøre sammen med barna i høstferien.

Lag høstpynt – tegne, male, perle, klippe og lime

Bladene faller fra trærne og disse kan være morsomme å leke med både ute og inne. Tar man med bladene inn danner de et kjempefint utgangspunkt for å lage egen høstpynt. Press blader, tegn trær og fest bladene på, bruk maling, fargeblyanter og lim sammen med bladene, eller lag egne girlandere med blader, tråd og perler i alle regnbuens farger. 

Det kan være lurt å tørke bladene før man går i gang. Legg dem i tørkepapir mellom avispapir, legg noe tungt som for eksempel en bok over, pass på at bladene ikke ligger over hverandre. Og etter ca 5-7 dager har man fine, tørkede blader å lage pynt av.


Våre anbefalinger til deg

Puslespill

Spill-kveld med familie og venner

Mørke innekvelder med tente stearinlys, kanskje fyr på peisen og barnas eller familiens favorittspill. Og er dere på jakt etter noe nytt finnes det et hav av muligheter. Brettspill, spill for hele familien, kortspill, terningspill, strategispill, kunnskapsspill, et av våre mest populære spill, og mye mer. Kanskje dere lager en turnering, der man samler poengsummen fra alle spillene eller lager et eget rangeringssystem, og den med høyest score vinner familiens høstferie-turnering!


Dra på oppdagelsestur i nærområdet

Det finnes heldigvis ofte en rekke morsomme aktiviteter man kan gjøre i nærområdet. Hvorfor ikke bruke beina, eller rulle av gårde og gjøre transportetappen til en del av opplevelsen? De eldre barna kan bruke en sparkesykkel med enten tre hjul eller to hjul. De yngste barna får en morsom tur på trehjulssykkelen, enten de trør selv eller blir dyttet av en voksne. Husk å bruke en hjelm som passer og kanskje en ringeklokke som signaliserer at man ønsker å passere.


Kjøp tilbehør til AquaPlay

Tilbehør og deler til AquaPlay

Dra på oppdagelse i naturen, oppdag insekter og småkryp

Utforsk hagen, uteområdet eller en liten skog dere finner i nærheten, og dra på jakt etter insekter og småkryp. Grav i jorden, fang dem forsiktig med hendene eller en pinsett, legg dem i en boks med luftehull og se om det er noe nytt å oppdage. Jaktes det på flyvende insekter kan en hov komme godt med. Men husk å slippe ut fangsten når oppdagelsesreisen i insektenes verden er over!


Se våre Aquaplay-sett

AquaPlay

Gjøre hagen klar for vinteren med egne hageredskaper til barna

Klargjør hagen for vinteren sammen med barna. La dem hjelpe til med egen rake for å få bort løv, kongler og barnåler. Med egen spade og lukeklo kan små barnehender være gode hjelpere når ugresset skal lukes bort. Og med en liten spade er det enkelt å grave frem små hull til å sette blomsterløk som skal blomstre til våren. Når jobben er gjort må alt ryddes bort, og se hvor mye det er plass til i barnas egen trillebår!


Populære hage- og uteaktiviteter

Hagespill

Fly med drage - kjøp ferdig drage eller bygg din egen

Visste dere at mennesker har flydd med drager i over 2000 år? Det å fly med drager er en morsom aktivitet som gir mye frisk luft og bevegelse. Så når flyr man med drager? Det beste er en dag med svak eller lett vind. Sterk vind kan føre til at linen ryker eller at seilet går i stykker. Og husk; ikke fly med drager i tordenvær!

Kjøp en ferdig drage eller bygg en selv. For å bygge en drage selv trenger man plast eller papir til seilet, to lange pinner på ca 70 cm til rammen, hyssing til fester, hale og line, lim eller stiftemaskin, saks/tapetkniv og en pappbit eller flat trepinne man kan holde i.


Hvilken av disse som passer best for dere?

Trampoline og AirTracks

Her er noen av våre mange bestselgere

Sparkesykler

Bakedag – lag kaker, niste eller snop til korte og lengre turer

Ta frem bakebollen og bruk fridagene eller en kveld til å lage noe godt sammen. Det kan være cookies, en kake, brød, energi-barer, knekkebrød eller kanskje hjemmelagede marshmallows til varm kakao?

For å lage egne, fargerike marshmallows trenger man: 9 gelatin-ark, 1,5 dl vann, 300 g sukker, 90 g eggehvite, 1 ts vaniljesukker, konditorfarge og finkornet sukker til strø. Se hvordan de hjemmelagde marshmallows smelter i den varme kakaoen. Eller sett dem på en pinn og la dem smelte over bålet på tur.


Filmkveld for hele familien

Samle familien eller vennegjengen til en filmkveld i sofaen. Finn en film som passer for alle, og kryp opp i sofaen med puter og pledd. Pop popcorn, eller server noen av godsakene som ble laget på bakedagen, og snurr film. Kanskje rekker dere mer enn en film? Finner dere en ny favoritt, ser en dere har sett før, eller kanskje de voksne har noen morsomme forslag til gamle klassikere?


Skattejakt - hvem finner den nedgravde skatten?

Barna elsker skattejakt. Det er en morsom aktivitet i barnebursdagen, men kanskje det kan gjøres en dag i høstferien også? Lag en morsom rebus med ulike poster og oppgaver som skal løses på veien mot skatten. Eller tegne et skattekart som barna følger i jakten på det som er gjemt. Skattekisten kan fylles med overraskelser som snop og snacks, små gaver eller en opplevelse man kan gjøre sammen senere.


Lek med byggeklosser

Gjennom lek med byggesett og konstruksjonssett øver barn opp flere ferdigheter - de lærer å sortere og se mønstre, samtidig som de får en forståelse for omgivelsene. Byggesettene lar barna være kreative, mens de samtidig styrker sine motoriske ferdigheter. Bygg etter oppskrift med ferdige sett fra LEGO, lag konstruksjoner i 3D med byggeklossene fra Plus Plus, eller lek med magnetiske konstruksjoner ved hjelp av magnetiske byggeklosser. Alt kan tilpasses barnets alder og nivå.


Eller dra på tur til nærmeste svømmehall, klatrepark, museum, bibliotek, trampolinepark, lekeland eller fornøyelsespark.

Våre mest populære kategorier

Copyright © 2024 Lekekassen. Alle rettigheter reservert.